fellmama: (absolut)
[personal profile] fellmama
Okay, tech-savvy types: see if you can figure THIS one out.

My desktop, roughly a year and a half ago, spontaneously developed the following problem. When I turned it on, the motherboard logo would flash, followed by a blinky cursor in the upper left side of the screen, then . . . nothing. I could leave it on for eight hours and still that cursor would be blinking. The BIOS was accessible and fully functional. Sometimes the computer would boot normally, usually after I'd left it for an hour or so.

I recently reformatted and reinstalled Windows (XP, to be thorough), but I didn't flash or otherwise mess with the BIOS.

The first problem seems to be gone, replaced by something worse. Now a third of the time when I turn it on, a motherboard system warning goes off. The warnings aren't detailed in the manual, and I can't find any info online. (It's an ASUS M2N-SLI, and the warning is a long beep followed by two short beeps.) Another third of the time, the computer boots normally, but a few seconds after booting to the desktop restarts itself and plays the system warning. The last third of the time, the computer boots normally and is fully functional, like right now.

So, um, any ideas? I'm leaning toward "I need a new motherboard" but will gladly entertain less . . . drastic solutions.
From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

Profile

fellmama: (Default)
Fellmama

December 2012

S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 19th, 2017 11:42 am
Powered by Dreamwidth Studios